Stappenplan Spraytan

Niet iedereen kan (heel erg) bruin worden door de zon, maar soms is het wel leuk om eens bruin te zijn. Een spraytan kan dan een oplossing zijn, maar daar moet je van te voren wel wat voor doen. Ik heb voor jullie een spraytan stappenplan gemaakt!

Stappenplan

Voorbehandeling
– Een dag van tevoren moet je je huid heel goed scrubben, op deze manier verwijder je de dode huidcellen en de bovenste huidlaag. Zo heb je een nieuwe huid waar de spraytan in trekt en zo blijf je de kleur ook het langst houden.

– Scheren of waxen kan tot een dag van de voren, dit in verband met de gevoeligheid van je huid. Je moet je niet met producten scheren of wassen die olie bevatten.

– Gebruik geen bodylotion tot een dag van te voren.

– Het is slim om je nagels te lakken, zowel bij je tenen als je handen. Je nagels kunnen ook de spraytan vloeistof opnemen, nagellak voorkomt dat.

Op de dag van de spraytan

– Gebruik ook vandaag geen bodylotion of dergelijke producten. Ook geen dagcrème en make-up. De huid moet helemaal schoon zijn van dit soort producten. Mascara kan wel.

– Spoel je zo kort mogelijk voor de spraytan af met lauw of warm water.

– Draag loszittende kleding zodat je geen striemen of afdrukken in je huid krijgt. Het beste doe je oude kleding aan, de spraytan geeft de eerste uren af. Zelf draag ik een soort joggingsbroek/sportbroek en een groot mannen t-shirt van de zeeman ofzo. Dan kun je hem daarna gewoon weggooien.

Na de behandeling
– De spraytan moet best een tijd intrekken en drogen. Daarom mag je 8 uur na de spraytan niet douchen.

– Ga niet sporten of iets anders waarbij je gaat zweten, dan krijg je ook vlekken.

– Zorg dat je huid goed gehydrateerd blijft, smeer lekker met bodylotion of olie.

– Let wel op je huid de dagen na de spraytan. Ga niet scrubben en droog je na het douchen voorzichtig af.

Een spraytan kun je bij een wellness salon laten doen, de prijzen variëren tussen de €20,- en €30,-. Je kunt zelf kiezen welke kleur en welke kleurintentie je wilt, ook kun je kiezen of je naakt of in speciale spraytan ondergoed gaat. Ik heb er geen problemen mee om naakt te staan, deze meiden zien dat dagelijks. Het ziet er ook mooier uit dat dat je randjes hebt vind ik persoonlijk. En nog een voordeeltje, toch een leuk kleurtje maar veel gezonder dan de zon!

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben! Sunkissed huid! Hahaha.

Reacties (2)

  1. Jessie

    Ik wil ook ooit nog eens een sprayrtan doen, maar stiekem ben ik toch een beetje bang vooor het Jersey SHore effect!

  2. Journalisje

    Goede post, thanks!
    Ik ga in de winter gewoon wat meer onder de zonnebank, dan ben ik ook niet zo bleek 😀

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge