Summerproof feet & legs

Het zonnetje breekt weer steeds meer door en de mooie dagen worden steeds mooier en betekend maar 1 ding, de zomer komt er weer aan!

En in combinatie met mooi weer komen onder andere de korte rokjes, shorts en de open schoentjes.
Daar komen weer de nodige extra’s bij kijken, want met behaarde apen benen trek jij niet zo snel dat leuke rokje aan, en met eeltvoeten en lelijke teennagels kies je toch liever voor dichte schoenen dat voor die schattige sandaaltjes.
Daarom heb ik voor jullie een stappen plan om je voeten en benen weer helemaal summerproof te krijgen.

Oke, let’s begin!

Doe je voeten eerst even lekker in een bak met warm water zodat ze een beetje zachter worden, zo kun je makkelijker de eelt verwijderen, dit doe je met een speciale eeltvijl. Let op dat je niet in 1x lekker doorgaat en zo je hele huid ook weghaalt, dat is echt pijnlijk. Dus beetje bij beetje haal je echt alleen de eelt plekken weg.
Als je eelt verdwenen is, ga je je benen en je voeten lekker scrubben met een goeie scrub. Hiermee verwijder je de oude huid en worden ze lekker glad van. Hierdoor blijf je ook langer bruin!

Daarna ga je de haartjes op je benen te lijf met een scheermesje of een epilady.
Scheermes: Haartjes komen sneller terug als stoppels, maar wel pijnloos en snel.
Epilady: Eventjes doorbijten, maar daarna heb je voorlopig geen haartjes meer en de haartjes die terug komen zijn veer dunner en dus minder zichtbaar!
Ik epileer mijn benen altijd als ik net gedoucht heb, dan doet het veel minder zeer omdat je huid wat soepeler is en de haartjes er makkelijker uit getrokken worden.
Je kunt natuurlijk ook waxen of een creme gebruiken die de haartjes weggehaald, maar ieder kiest natuurlijk wat bevalt.

Hierna smeer je je benen lekker even in met een fijne bodylotion, neem meteen even je voeten mee. Daarna duw je de nagelriemen van je nagels terug en knip of vijl je ze weer een beetje mooi. Let wel op dat je ze mooi recht knipt of vijlt, zo heb je het minste kans op ingroeien.
Ze hebben natuurlijk de hele winter veilig verstopt gezet in je Uggs, maar nu is het tijd om te shine ! Dus we geven ze een mooie zomers kleurtje nagellak, of als je helemaal vrolijk doet geef je elke teen een andere kleur. Net wat je leuk vind.

Vind je dat je benen echt te veel gelijkenissen hebben met melkflessen? Koop dan een bruiningslotion en smeer deze gelijkmatig op je lichaam. En dan bedoel ik ook ├ęcht gelijkmatig, je wilt er niet uitzien alsof je gevochten hebt met de zelfbruiners, wat eindigt in een klodder bruin hier, een streep oranje daar. Just sayin’

Let the summer begin, goodluck girls!

Eerste foto is van mijzelf, de 2de foto komt van weheartit.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge