Header Thermen Soesterberg

Genieten in Thermen Soesterberg

Lucky me, ik ontving een uitnodiging om een dag te komen ontspannen in Thermen Soesterberg. Dat wijs ik natuurlijk niet af! Zeker niet toen ik erachter kwam dat dit het kleine zusje van Thermen Bussloo is. Het is zo heerlijk om een dag te relaxen en daarbij is het ook nog eens goed voor je hele lichaam. Een paar dagen terug stond ik dan ook vroeg op zodat ik om 9 uur bij Thermen Soesterberg kon zijn voor een rondleiding en uitleg over de overname, Thermen Bussloo neemt namelijk Omega Spa & Wellness over. Thermen Soesterberg is geboren.

Eerder was ik al twee dagen bij Thermen Bussloo, wat toen ook meteen mijn favoriete wellnessresort is geworden. De sfeer die Thermen Bussloo heeft is zo prettig! Het artikel over mijn verblijf in Thermen Bussloo kun je terug lezen. Thermen Soesterberg heeft deze sfeer nog niet zo, maar je ziet dat er hard aan gewerkt wordt. De familie Dolman heeft het bedrijf namelijk sinds dit jaar na het faillissement overgenomen en gaat de boel helemaal op zijn kop zetten. Zo was er voorheen elke dag een deel voor badkleding gasten en een deel voor de naakte gasten, inmiddels is alles een groot geheel geworden en hebben zij 2 badkleding dagen per maand ingelast voor de bezoeker die zich niet prettig voelt op de badkledingsloze dagen.

Finse sauna

Ik was speciaal uitgenodigd om voor openingstijd te komen zodat ik nog foto’s kon maken in het resort zonder dat de privacy van de bezoekers geschaad zou worden. Na een kopje thee en een enthousiaste uitleg van de vernieuwingen kregen wij een rondleiding. Je zag al het een en ander wat was aangepast, maar je zag ook nog de onaantrekkelijke overblijfselen van de vorige wellness. Omdat Thermen Soesterberg gewoon open is en de gasten geen hinder mogen ondervinden van de verbouwingen wordt alles in de nachten gedaan. Stap voor stap komt er meer sfeer en bouwen zij meer faciliteiten.
Op dit moment heeft het resort acht saunafaciliteiten, dat worden er 16 en ze zijn bezig met de grootste opgietsauna, hier zal plaats zijn voor zo’n 200 gasten en hier zal ook het WK opgieten plaats vinden in september.

Thermen buitenbad

Thermen Soesterberg ligt in een bos en dat zullen zij als thema doorvoeren in de gehele wellness. Als je ze wilt helpen met het bedenken van nieuwe namen kun je de Facebookpagina in de gaten houden, daar zullen zij zo nodig onze hulp inschakelen!

Na de rondleiding mochten wij zelf het resort uit proberen, heel vervelend dat ik dit voor bloggen moet doen! Haha, en voor mijn vriend ook vervelend dat hij mijn +1 moest zijn. 😉

Beiden kregen wij een behandeling van 25 minuten, ik had een heerlijke hot-stone massage van Helen. Ik was erg benieuwd naar deze soort massage want die had ik niet eerder gehad. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van natuurlijke amandelolie en verwarmde, zwarte Mexicaanse basaltstenen. Deze stenen zijn natuurlijk gevormd door de hete lava uit vulkanen. De stenen voelen fijn aan en de massage werkt heerlijk ontspannend. Ook hebben de stenen een ontgiftende werking, geven ze je lichaam nieuwe energie, stimuleert het de organen en brengt het lichaam in balans.

Mijn vriend kreeg een gezichtsbehandeling van Annet, zij begon met het reinigen van het gezicht, daarna werd er een peeling aangebracht om de dode huidcellen te verwijderen en tot slot werd er een voedend gezichtsmasker opgebracht. Terwijl dat aan het intrekken was kreeg mijn vriend een ontspannende voetmassage. Ook gaf Annet hem nog een aantal tips over zijn huid en vertelde zij steeds wat ze ging doen. De behandeling werd afgesloten met een voedende crème van Babor, een merk waar Thermen Soesterberg ontzettend tevreden over is.

Douche

We hebben tijdens deze dag ook nog meegedaan aan activiteiten uit het belevenisprogramma. Zo deden we een ontspannende ‘Droomreis’ met klankschalen en deed ik mee aan het Scrub ritueel waarbij de temperatuur in een stoomcabine flink omhoog gebracht werd, vervolgens kregen we een home-made scrub, werd de temperatuur weer flink omhoog gebracht en toen mochten we de scrub afspoelen. Na weer een verwarming kregen we honing om over je huid te smeren en werd het nogmaals warmer. Aan het eind kreeg je een kommetje koud water over je heen en een home-made kruiden ijsthee. Ik voelde mij weer helemaal gezond!

Thermen Soesterberg

Wij willen Thermen Soesterberg bedanken voor de ontspannen dag, de behandelingen en de heerlijke lunch. Wij komen na de vernieuwingen heel graag weer kijken hoe alles geworden is!

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Thermen Soesterberg

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge