Tips voor de droge huid

Er zijn verschillende huidtypes, vandaag wil ik het hebben over de droge huid.
Zeker met de winter heb je sneller last van een droge huid, voor je meteen een pot vaseline over je droge huid smeert om deze vetter te maken, lees even mijn tips!


Een droge huid kun je herkennen aan droge plekjes, schilfertjes en jeuk. Als je een erg droge huid hebt kunnen er zelfs kloofjes en rode plekjes ontstaan. Dit moet je echt zien te voorkomen, want behalve dat het er niet mooi uitziet het ook vervelend voelt. Een droge huid kan natuurlijk verschillende ‘droogtes’ hebben, je huid kan ook een beetje droog zijn, dan heb je geen last van schilfers en plekjes. Een ander kenmerk van een droge huid is dat deze strak aanvoelt.
Als je huid te weinig talg/vet produceert, dan droogt je huid uit. Sommige mensen hebben van nature een droge huid.
Je kunt zien of je een droge huid hebt door je wijsvinger te buigen en onder je jukbeen de huid van je wang omhoog te duwen. Kijk dan in een spiegel of je in de bovenste huid, die in de bolling wordt gedrukt, kleine rimpeltjes ziet ontstaan. Ook dan moet je huid meer gehydrateerd worden.

Ik heb even een foto gemaakt hoe je je hand moet houden, niet zo een charmante foto, maar wel duidelijk.

Dat je huid droog wordt/is, kan verschillende redenen hebben. Zeep gebruik, lang douchen en in bad zitten en de droge warmte die binnen van de verwarming komt.
Probeer dus met een droge huid niet zoveel zeep in je gezicht te gebruiken.
In bad zitten en douchen droogt de huid ook uit, klinkt wat vreemd aangezien je in het water zit/staat, maar je huid is geen spons, dus zal het water niet ‘opzuigen’.
In de winter heb je ook een grotere kans op een droge huid, dit komt door de wind, de kou buiten en de verwarming binnen. Roken en slechte eetgewoontes zouden ook een aanleiding kunnen zijn voor een droge huid.

Als je producten gaat kopen zoals reinigingsproducten, let dan op dat je de juiste koopt. Een product voor de vette huid is een echte no-go voor een droge huid!
Check ook even dat er geen alcohol op de ingrediëntenlijst staat, dit heeft namelijk een uitdrogende werking. PH-Neutrale producten zijn ook erg aan te raden, bij creme’s kies je voor vochtinbrengende en hydraterende cremes, eentje die speciaal voor de droge huid is ontwikkeld.
Het bevordert je huid ook als je 1 of 2 keer per week een maskertje op doet die speciaal voor de droge huid is, deze stimuleert je huid om vocht vast te houden.

Verder.. smeren, smeren, smeren! Beter werkt trouwens deppen, je dept je creme dan als het ware al in de huid.

Waarom geen vaseline op je gezicht smeren? Vaseline is gewoon puur vet, dit doet niks voor je huid, het hydrateert niet. Het ligt als een laagje over je gezicht en verstopt je poriën. Beter koop je dus een goeie creme, een goeie creme hoeft niet persé duurder te zijn. Huismerken kunnen ook een goeie kwaliteit hebben en zorgen tegelijkertijd ook beter voor je portomonee!

De tips hierboven zijn voornamelijk gericht op de droge huid in je gezicht, voor je lichaam is de creme die ik van Nivea heb gereviewd een erg goeie.

Make-up en de droge huid.
Als meisje/vrouw zijnde moet je ook zeker rekening houden met het kiezen van foundation, zo kun jij beter een foundation op oliebasis gebruiken en de matte mouse foundation’s laten staan. Vloeibaar of creme foundation is de beste keuze, gebruik zeker geen poederfoundation. Poeder accentueert schilfertjes nog meer dan als je niks zou gebruiken. Voordat je foundation op doet, moet je zeker een goeie creme aanbrengen, deze verzorgd je huid en zorgt dat je foundation er op zijn mooist uit ziet. Af en toe je gezicht scrubben met een gezichtsscrub helpt ook, hiermee verwijder je de schilfertjes en dode huidcellen.
Tip:Je kunt je dagcreme ook mengen met foundation.

Heb jij nog een tip tegen je droge huid? Deel hem in de comments!

Reacties (1)

  1. Anonymous

    Ik heb juist een hele vette huid

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge