Header vakantie xSunkissed

Klaarmaken voor vakantie + checklist

Als ik op vakantie ga maak ik altijd een lijstje wat ik mee moet nemen en wat ik de dagen ervoor moet doen. In dit soort gevallen ben ik echt een control-freak en wil ik zeker weten dat alles goed komt en ik niks vergeet. En omdat ik waarschijnlijk niet de enige ben heb ik er meteen een blogpost voor gemaakt!
Nu ik bijna naar Ibiza ga was het weer tijd voor een to-do list voor wat ik moet doen en absoluut niet mag vergeten.

Eerst de dingen die je van te voren regelt.
Before vacation xSunkissed

Soms ga je een weekendje weg en is een kleine trolly die voldoet aan de maten en gewicht van handbagage voldoende, en anders verdeel je natuurlijk je dingen tussen de koffer die in het ruim gaat en je handbagage.

Before vacation list xSunkissed

En dan is het tijd om je koffer in te pakken. Ik ga nu uit van een zonvakantie, dan neem je natuurlijk andere dingen mee dan naar wintersport.

In de koffer checklist xSunkissed

Ik doe er trouwens ook altijd iets bij in het voorvak, mocht mijn koffer kwijt raken. Het is aan A4 waar mijn thuisadres op staat + contact gegevens. De data dat ik op vakantie ben samen met die contact gegevens. Mijn mobiele nummer en de adresgegevens van mijn hotel. Mocht je koffer kwijtraken en ze vinden hem op vakantiedag 2 en je bent er in totaal 3 weken, dan is het handig dat ze hem naar je hotel kunnen sturen. Mocht je maar een weekendje daar verblijven kunnen ze de koffer beter naar je huisadres sturen. Tot zover mijn denk-werk.

En dan heb je ook nog een tas met spullen die je in het vliegtuig bij je hebt. Je handbagage. Afhankelijk van hoelang je reis duurt neem je dingen mee. Mijn checklist is voor vluchten van een uur tot vier uur. Anders neem je ook andere dingen mee zoals desinfecteer gel, opfris benodigdheden, meer eten en dat soort spullen.

Handbagage checklist xSunkissed

 

Missen jullie nog iets? Ben ik wat vergeten?

Ik schrijf echt altijd alles uit op een lijstje en vink dat af zodra het echt IN de koffer zit. Niet als ik het op mijn bed heb gelegd oid, nee alleen als het in mijn koffer ligt. Soms neem ik de checklist ook mee op vakantie zodat ik zeker weet dat ik niets vergeet, maar in een hotelkamer zie je al snel wat van jou is omdat je de kasten en dergelijke natuurlijk weer leeg achterlaat.

Waar gaan jullie heen op vakantie? En hoe pak jij altijd in?

Reacties (8)

 1. Alexandra

  Leuk en handig artikeltje! Ik neem zelf in de handbagage altijd nog kauwgom mee, zodat ik dit bij het opstijgen en landen kan eten, omdat mijn oren anders dichtgaan …

  1. Nadiaa

   Daar heb ik ook soms last van! Helemaal als je verkouden bent ik dat verschrikkelijK!

 2. Trudy

  Leuk artikel Nad! Kom met heel veel foto’s terug van Ibiza!!
  Trudy recently posted…Wanderlust|Barcelona.

 3. Manon

  Handige tips! Ik ga in Juli naar Italie, dus deze tips kan ik wel gebruiken.
  Manon recently posted…W7 Rock ‘N’ Roll Eye Shadow

 4. Lovely Lonnie

  Een mooi overzicht, duidelijk. Handige tip om een a4’tje mee te nemen met belangrijke gegevens. Ik heb zelf nog geen vakantie plannen. Alvast heel veel plezier!!!
  Lovely Lonnie recently posted…Nieuwe collectie: Opi Spotlight on Glitter

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge