Vakantie met vriendinnen – tips

Begin van het jaar alvast een vakantie boeken, veel van ons doen dat. In het koude januari/februari lekker in de boeken en op internet kijken naar plaatjes van tropische stranden en blauwe zeeën. Jezelf alvast op dat strand fantaseren met een kleurige cocktail, heerlijk! Maar wat zijn nou belangrijke dingen die je van te voren moet bedenken en/of afspreken als je met je vriendinnen op vakantie gaat?


Het klinkt natuurlijk geweldig, met je vriendinnen naar een warm land waar je lekker gaat chillen en feesten met zijn allen. Alleen, een vakantie betekend 24/7 met elkaar zijn, dus óok als vriendin X ongelooflijk chagrijnig uit bed stapt of vriendin Y super dronken op de bar gaat staan strippen.
Het is daarom slim om van te voren een aantal dingen af te spreken.

Als eerst, wáar gaat de reis naar toe? Het buitenland of is het Nederlandse Texel ook goed? Slim om hierbij meteen aan het budget te denken, hoeveel kan/wil iedereen betalen aan de vakantie? Als vriendin X haar ouders een deel meebetalen komt zij misschien wel gemakkelijk op een budget van €800,- terwijl jij misschien met een budget van maximaal €450,- zit.

Wat natuurlijk ook belangrijk is dat je met leuke mensen op vakantie gaat, niet met halve vriendinnetjes of mensen die je eigenlijk niet zo erg mag. Grote kans op ruzies en dat is het laatste wat je wilt op vakantie.

Maak van te voren ook afspraken, denk aan dingen als
-Wie slaapt met wie?
-Eten? (plaatselijke supermarkt, elke dag uit eten, ieder voor zich of gezamelijk?)
-Uitgaan (niemand alleen naar huis, elke avond met zijn allen?)
-Planningen (wie kookt, maakt schoon, wanneer gaan we surfen? etc)
-Wie wil wat? (uitgaan, slapen, strand, uitgaan of ook wat cultuur snuiven?)

En sluit compromissen om ruzies uit de weg te gaan.

Waar gaan jullie naar toe op vakantie?

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge