Van Google Friend Connect naar Bloglovin

Er zijn een aantal van jullie die mijn blog volgen via Google Friend Connect, ook wel bekend als GFC. Per 1 juli gaat dit weg en het zou zonde zijn als jullie mijn blog dan kwijt zijn! Dus importeer alle blogs heel simpel naar Bloglovin. Ik leg het jullie graag uit.


Bloglovin is een site waar je een account aan kunt maken, vervolgens voeg je al je favoriete blogs toe en kun je elke dag even je Bloglovin doorlezen. Om te voorkomen dat je ze allemaal 1 voor 1 moet opzoeken kun je ze makkelijk importeren klik.

Ik heb zelf ook een account, mijn blogrondje was op een bepaald moment best groot en soms kwam ik op een blog waar dan geen nieuw artikel stond, of een artikel wat ik niet boeiend vond. Dan ben je voor niks naar die blog gegaan, met Bloglovin kun je zelf sites en blogs toevoegen die je interessant vind. Als je ingelogd bent krijg je een pagina voor je met op volgorde van nieuw naar oud met de artikels van alle blogs die je volgt. Als je iets wilt lezen klik je erop en ga je naar het hele artikel.
Als je alle nieuwe artikels hebt gelezen kun je bovenaan op de button ‘Mark all as read’ klikken en krijgen alle artikels een waasje erover, dan weet je de volgende keer dat je dat al gelezen hebt of ze niet boeiend vond.

Het scheelt veel tijd en is zo veel overzichtelijker. Je kunt artikels ook ‘like’ en dat is altijd weer leuk voor de persoon die het heeft geschreven.

Je kunt op je eigen account ook jouw site of blog aanmelden voor Bloglovin, mijn blog was al door iemand toegevoegd voordat ik een account had. Toen kon ik mijn blog claimen, ik moest wel een bewijs hebben dat het mijn blog was, maar nu kan ik dus kijken hoeveel mensen xSunkissed volgen via Bloglovin.
Zelf volg ik op het moment 30 blogs, ik heb van de week weer een rondje gedaan om wat ‘overleden’ blogs te verwijderen en ik voeg regelmatig weer een nieuwe blog toe. Nederlands, Engels of Zweeds, het maakt niet uit, je kunt ze allemaal toevoegen.

Je kunt voor Bloglovin ook een app downloaden voor je telefoon en tablet. Die is er voor Android en iPhones.

Reacties (5)

 1. Nadiaa

  Heel leuk Zoë! =) ZO helpen we elkaar weer als bloggers he haha. xx

 2. THE DAILY FASHION DRUG

  Heel erg bedankt voor je berichtje op m’n blog! Ik had inderdaad wel een mailtje gehad van Bloglovin dan GFC zou stoppen, maar ik was het al weer vergeten. Dankzij jou berichtje weet ik het weer en nu volg ik je dus ook op Bloglovin! :-)

  XO Zoë

 3. Nadiaa

  @Journalisje; Google stopt met 7 van hun producteb, waaronder Google Friend Connect.

 4. Bo Bea

  ik volg al me beautyblogs via blogloving, heel fijn

 5. Journalisje

  Niet lullig bedoeld, maar Google Reader gaat weg in plaats van GFC… GFC blijft dus gewoon bestaan! :)

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge