WelkomxSunkissed.jpg

Vernieuwde xSunkissed!

Via Social Media hadden jullie al gelezen dat er een nieuwe lay-out aan zat te komen. En ik kon niet wachten om hem aan jullie te laten zien! Zoals jullie zien is xSunkissed niet meer te herkennen, de site is echt helemaal vernieuwd. Lees snel verder om meer te weten te komen over dit nieuwe uiterlijk.

De oude lay-out
Eigenlijk was ik al een tijdje niet meer tevreden over mijn oude lay-out. Achteraf is die nooit echt goed geweest, omdat je op sommige beeldschermen kleurverschil zag. Helaas kwam ik hier later pas achter, omdat op de computer thuis en op mijn tablet de kleuren er goed uitzagen. Goed, het was dus tijd voor something new!

Oude layout xsunkissed

Van Blogger naar WordPress
Het was inmiddels ook al een paar keer in mijn gedachten gekomen om over te stappen op WordPress. Mijn blog stond voorheen bij Blogger. Een aantal mede-bloggers had mij al aangeraden om over te stappen, maar het leek me zo ingewikkeld allemaal dat ik steeds de stap niet durfde te zetten, dus ik bleef bij Blogger. Ik was ook een beetje bang dat ik alles kwijt zou raken op de 1 of andere manier, of dat alles door de war raakte. Alle doemscenario’s had ik al bedacht hahaha. Ik had besloten dat ik iemand ging zoeken die dit wel appeltje-eitje vond. Na een oproepje op Facebook kreeg ik meerdere mailtjes en een berichtje van een klasgenootje. Ik heb iedereen mijn idee gemaild en gekeken wat iedereen voor mij kon doen. De broer van een klasgenootje had mij ook terug gemaild en zijn plan leek mij het beste voor wat ik wilde. Hij is het dus geworden en Mitchel is dus aan de slag gegaan voor xSunkissed!

De nieuwe lay-out
Ik had al een groot deel in mijn hoofd hoe de nieuwe lay-out eruit moest zien, zo wilde ik wit als hoofdkleur en daarbij een beetje kleur die terug kwam in Social Media icoontjes. Ik had ook dingen verzameld die ik mooi vond, bepaalde afbeeldingen en kleuren. Ook wilde ik in plaats van 2 zijmenu’s er nog maar 1, op deze manier is er meer ruimte voor de artikels en kan ik grotere foto’s plaatsen.

Mitchel mailde mij zijn eerste opzet en ik vond het echt heel knap dat iemand aan de hand van mijn mailtje iets kon maken wat zo op het beeld in mijn hoofd leek! Na een aantal aanpassingen was de lay-out klaar. Ik heb toen een server gekocht en de domeinnaam laten verhuizen. Mitchel heeft toen de hele site overgezet en toen was het nog een kwestie van de puntjes op de i zetten. Voor mij was het ook belangrijk dat ik wist hoe ik met het nieuwe besturingssysteem moest werken. Gelukkig was Mitchel bekend met WordPress en hij heeft het me grotendeels uitgelegd, en het was toch niet zo ingewikkeld als het leek!

 

Het eindresultaat
Voor jullie veranderd er denk ik weinig, het is meer voor mij achter de schermen. Nu kunnen jullie wel beter reacties achterlaten, iets wat bij Blogger nog wel eens voor problemen zorgde. Aan de rechterkant vind je het uitklap menu waar je alle categorieën kunt bekijken. Bovenaan en onderaan vinden jullie de Social Media buttons voor Twitter, Facebook, Bloglovin, Instagram en Youtube. Ik vind het altijd gezellig als jullie mij volgen en zo blijf je altijd op de hoogte!

Oja, als jullie xSunkissed in je favorieten hebben staan, check dan even of dat www.xSunkissed.nl is en niet http://xsunkissed.blogspot.com, die gaat er namelijk uit.

Mochten jullie iets tegenkomen waarvan je denk ‘Dat hoort niet’ of ‘Het werkt niet’ laat het mij weten! Je kunt mij een mailtje sturen door bovenaan op Contact te klikken.

Veel plezier op de nieuwe blog! Ik hoor graag wat jullie ervan vinden. =)

Reacties (15)

 1. Sas

  Leuke, strakke layout!

 2. Anneloes

  Wauw, het ziet er echt fantastisch uit nu! Prachtig! Ik zie trouwens hier onder mijn commentvakje commentluv staan, maar ik weet niet of dat gaat zonder dat ik mijn website in kan vullen? Hierboven staan alleen maar “naam” en “email” namelijk :).

  1. Nadiaa

   Daar heb je helemaal gelijk in Anneloes! Ik heb even een berichtje gestuurd naar de persoon die mijn website kan aanpassen of hij het vakje ‘website’ kan toevoegen! Ik vind het erg leuk om te zien wat voor site mijn bezoekers hebben.

   -Update; commentluv werkt nu, het website vakje is toegevoegd!-
   Nadiaa recently posted…Video – Favorieten van 2013

 3. Jana

  Ziet er goed uit 😀 x

 4. natiza

  wat ziet het er leuk uit zeg! Mooie verbetering!

  Liefs, Natiza

 5. Arletta

  Ziet er goed uit! Al zou ik zelf de “Titel” van je blog in een iets grotere lettergrootte hebben gedaan, die valt nu een beetje weg..x

  1. Nadiaa

   Ja, daar ben ik nog mee bezig, Ik had meerdere headers ontworpen, maar ik weet het nog niet zo. Dit is een beetje tijdelijk. =)

 6. Daphne

  Ziet er goed uit! Zag je comment op mijn blog, dus ben even gaan kijken!

 7. Manon

  Het ziet er echt super goed uit!! Ik wil ook graag over van blogger naar wordpress maar heb echt geen idee hoe ik dat moet doen

  1. Nadiaa

   Het schijnt niet heel moeilijk te zijn, je kunt bij Blogger je blog exporteren en bij WordPress importeren, maar eerlijk gezegd; verder dan dat kom ik zelf ook niet. Vandaar dat ik er iemand voor heb gezocht.

 8. Opa Brander

  Je nieuwe website ziet er goed uit! QAlleen wat kleine letters voor een oude man. Maar ik hoor ook niet tot e doelgroep………

  1. Nadiaa

   Dankjewel opa! Het is ook een beetje beeldscherm afhankelijk hoe de lettertype grootte is. Op de gewone pc in de kamer is het lettertype prima, maar op mijn laptop is het ook een iets kleiner.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge