Zonder statistieken xSunkissed

xSunkissed zonder statistieken

De titel zegt alles eigenlijk al. xSunkissed heeft geen statistieken meer en voorlopig laat ik dat zo. Het is iets wat misschien raar klinkt in een online wereld waar alles draait om likes, volgers en views. En daarom juist, ik heb daar geen zin meer in. In dit artikel leg ik uit waarom ik de statistieken van xSunkissed heb uitgeschakeld.

Toen ik begon met bloggen deed ik dat voor mijn plezier. Ik blogde zonder dat er bezoekers kwamen, soms kwamen er een paar voorbij maar het aantal bezoekers was nihiel, maar dat maakte niet uit. Toen, 7 jaar terug, draaide het daar allemaal nog niet zo om. Bloggen was gewoon leuk. Inmiddels begonnen meer mensen te bloggen en werd de content ook steeds beter, foto’s waren professioneel en teksten perfect. Blogs vol fashionable outfits en make-up looks on fleek. Ik vind dat leuk, dat alles steeds mooier en beter wordt, maar daarbij werden bezoekersaantallen ook belangrijker, waarop moeten blogs anders worden onderscheiden als ze allemaal over beauty en fashion gaan?

Nu viel het mij op dat bureaus alleen vragen hoeveel bezoekers heb je maandelijks? Dat blog A 100.000 bezoekers trekt met 4 posts per maand en dat blog B 200.000 bezoekers trekt met dagelijks een post maakt blog A toch een stuk beter lijkt mij. Maar ik heb het idee dat daar niet naar wordt gekeken en gewoon het hoogste aantal het beste is.
En zoals ik net al zei, ik blog voor mijn plezier en ben over sommige posts gewoon nog meer tevreden dan over andere posts. Maar als ik dan minder bezoekers had, dan was ik meteen minder tevreden. Wat is er dan niet leuk aan deze post? Of zijn de foto’s toch niet zo mooi als dat ik ze zelf vind? Is het onderwerp niet leuk genoeg? Weg tevredenheid. En omdat mijn blog niet mijn hoofdinkomsten zijn, ik heb een leuke baan, bedacht ik dat ik mijn blog gewoon weer voor mijn plezier ging doen. Geen druk over een paar dagen geen post online, en ook geen teleurstellingen over statistieken. Het werkt voor mij.

En als er een bedrijf naar mijn statistieken vraagt dan leg ik gewoon uit dat ik die niet meer heb. Er zullen nu vast bedrijven niet meer willen samenwerken, maar dat is dan maar zo. De onderwerpen om te bloggen zijn niet afhankelijk van de producten die worden opgestuurd natuurlijk :)

Ik wilde dit even met jullie delen, misschien dat het voor anderen ook werkt. ♥

Reacties (7)

 1. Saskia

  Heel goed, iets wat ik al een hele tijd geleden besloten heb. Ik hou me dan ook totaal niet bezig met cijfertjes. Zolang ik er zelf maar plezier in hou de de leuke reacties van bloggers op m’n artikelen kan lezen :-)

 2. Renee

  Snap helemaal wat je bedoeld nadia. Hou de eer en plezier aan jezelf. Je doet het super !

 3. Romy

  Wat enorm goed van je! Ik herken me in je verhaal! Ik begon 5 jaar geleden met bloggen omdat ik het leuk vond en op het gegeven moment waren er zoveel blogs en kwamen er alleen maar meer bij, steeds meer begon het om inkomsten te draaien. En inderdaad ook om views, volgers en zo groot mogelijk zijn. Ik ben een tijdje gestopt met bloggen om onder andere deze redenen, het hele plezier in bloggen was weg, nu heb ik mij eroverheen gezet en doe het alleen maar om er blij van te worden! Het is een leuke bijbaan maar als ik het niet leuk meer vind stop ik er gewoon mee.
  Romy recently posted…Dear Juli! / Doelen van juli!

  1. Nadia

   Ja inderdaad, bedankt voor je reactie :) Fijn om te zien dat ik niet de enige ben haha
   Nadia recently posted…xSunkissed zonder statistieken

 4. Esther

  Het is inderdaad jammer dat steeds meer bedrijven enkel naar de bezoekersaantallen kijken en niet of nauwelijks naar de kwaliteit van een blog. Knap van je dat je hebt besloten om geen gebruik meer te maken van je statistieken. Ik ben zeer benieuwd naar je ervaringen.

 5. Saranda

  Heel goed dat je dit voor jezelf besloten heb. Ik herken het zo en ik maak me ook altijd druk om mijn statistieken.
  Zeker als een bedrijf er naar vraagt en ik heb gewoon een maand bijna niets gepost, dan voel ik me eigenlijk best onzeker.
  Raar eigenlijk dat cijfertjes meteen stress met zich mee brengen!

  Geniet van het bloggen zonder statistieken :) Uiteindelijk is elke blog uniek en heeft elke blog een unique selling point, daar hoeven statistieken en likes geen onderdeel van te zijn :)

  xxx Saranda
  Saranda recently posted…A day on the beach with We Fashion x O’Neill

  1. Nadia

   Dankjewel voor je lange reactie! En precies dat, je blogt toch voor je plezier, toch niet voor de cijfertjes. :)
   Nadia recently posted…xSunkissed zonder statistieken

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge