Ready for the summer NL

Het is alweer zomer, ondanks dat zie je nog geregeld teksten staan op cover zoals ‘Ready for the summer ?’ en dingen in de trant van ‘Kun jij de zomer aan ?’
Tuurlijk ben ik klaar voor de zomer en tuurlijk kan ik hem aan, het is toch zeker geen monster ofzo ?

Bij de zomer denk ik aan leuke kleding, dat wil niet zeggen dat ik de winterkleding stom vind, maartoch. Aan lekker liggen mensen kijken op het strand, lekker zwemmen. Mooie grote zonnebrillen waar je doorheen kunt kijken naar voorbijgangers als je een terrasje pakt, mooie kleurige coctails en smoothies, grote sorbet ijsjes, en zo kan ik nog wel heel lang doorgaan.

Maar volgens de bladen ben ik niet klaar voor de zomer, er staat nog een hele waslijst in het blad wat ik allemaal moet doen.
En als ik dat werkelijk waar allemaal moet doen ben ik tegen die tijd helemaal klaar voor de zomer.. van 2012 welteverstaan.

Laten we het lijstje eens doornemen van boven naar beneden.
Haar; je haar houd niet van de zon, dit moet dus goed verzorgt worden als je aan het einde van de zomer geen bos stro aan je hoofd wilt hebben hangen. Koop dus een aantal verzorgen haarmaskers die bij je type haar horen, anders gaat het evengoed nog totaly wrong.

Ogen, sla waterproof-mascara en andere waterproof make-up in, als je gaat zwemmen en zweten wil je er niet uitzien als een panda. Natuurlijk horen je wenkbrauwen ook bij je ogen, de oerwoudstroken boven je ogen moeten weer netjes bijgewerkt worden tot een keurige streepje.

Mond, ook je lippen kunnen verbranden, zorg voor speciale zonnebrand creme voor je lippen. Gebruik ook labello of lipgloss voor een mooie shine.
Oksels ontharen en deo tegen de warmte en een lekker geurtje om mooie boys te verleiden.

De buik moet ‘bikiniproof’ zijn, daarmee bedoelen ze eigenlijk dat ik iedere dag een work-out moet doen. Yeah.
Ook de bikinilijn moet ‘bikiniproof’ worden, dat wil zeggen, haarloos. Zo een oerwoud die uit je bikini broekje knalt is natuurlijk verre weg van charmant.
Je benen moeten ooook onthaart worden, maargoed, we zijn toch al flink bezig, dus gaan we mooi door…

Dan de voeten, als je die een beetje charmant in je flipflops of sandaaltjes wilt hebben moet je ze goed insmeren met creme’s zodat je geen droge hielen hebt en je teennagels moeten niet afgescheurd zijn, en voor de zomerse feeling geven we iedere teen nagel een andere kleur nagelak.

Als we dat allemaal hebben gedaan rennen we naar de winkel en gaan we kiezen uit 200 soorten zonnebrand, met allerlei extra bijwerkingen voor de droge huid, de speciale huid, de donkere huid, de lichte huid, de huid die snel verbrand, de vette huid en de normale huid.
En welke huid je hebt moet je eerst uitzoeken en daarbij kies je een goeie zonnebrand, die waterproof is, of 1x per dag moet smeren, een dure of een goedkope. Een mini meeneem verpakking of een family-item. Say it, name it and they’ve got it. Maaaar kies wel de goeie, anders gaat het net als met de haarmaskers ook totally wrong en zie je eruit als een kreeft of loop je met de vellen aan je lijf, en nee, dat is niks.

Daarna moeten we alle kledingwinkels afrennen opzoek naar dé summer outfit, en in de pashokjes word je nog weer even keihard geconfronteerd met dat je nog lang niet summerproof bent.

Maaar whatever, het is vakantie, lekker weer en ik doe toch lekker waar ik zin in heb. En als ik dan in mijn nieuwe bikini met mijn witte melkfles benen toch op het strandje lig, ben ik dat hele tijdschrift met zijn zomerlijstje allang alweer vergeten.

Nadiaa 2009

 

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge